Khamis, 9 Oktober 2008

Pengeluaran Ayam organik HPA

Target keluaran ayam semasa HPA Farm ialah sebanyak 500,000ekor/sekali pusingan(5 minggu)Jumlah ini di perlukan bagi menampung bilangan cawangan HPA sebanyak 150 buah menjelang jun 2009.Namun bagitu target sebenar ialah sejuta ekor bagi tempoh terdekat memandangkan pemintaan semasa yang tinggi dan keperluan RFC.

Taburan penternak ayam masakini ialah di Terengganu,Kelantan,perlis,kedah,Penang dan Perak utara.HPA Farm masih mempelawa penternak-penternak ayam yang berpengalaman bagi menyertai skim payung ini.Untuk pengetahuan kita,kerajaan terpaksa mengeluarkan AP bagi membolehkan ayam luar negara dibawa masuk akibat kekurangan suply ayam pada musim perayaan.

JawiHerbShop

Permintaan melebihi keluaran

Kapasiti kilang cola radix tak mampu untuk memenuhi pemintaannya menjelang bulan Syawal.Dijangka dalam masa terdekat HPA terpaksa mengadkan 2 line lagi untuk mencukupi kehendak semasa.Pemintaan yang tinggi ini berikutan dengan sambutan hari raya aidil Fitri yang akan tiba seminggu lagi.Pemintaan yang luar biasa ini sukar dijangka diperingkat awal kerana kita baru sahaja melibatkan diri dalam industri ini.
Target pengeluaran untuk sebulan ramadhan telah dicapai dan kepada para pengedar saya ucapkan terima kasih dan kita terus beropesai 2 shif sampai di malam raya.nsyaAllah terus perjuangan.

JawiHerbShop

Tazkirah Ramadhan "Jangan kau tahan hak Allah padaku"

Kenapa tak mahu menyusu anak sendiri? anak yang datang dari darah daging ibu dan ayahnya sepatutnya tidak ditahan haknya pada rezeki itu.Penahanan hak anak akan dituntut diakhirat kelak dan si ibu maupun bapa perlu menyediakan penjelasan yang membolehkan mereka berlepas diri dari mahkamah Allah yang Maha Adil.

Mari kita sama-sama menyemak apakah terdapat hadis-hadis yang menerangkan berupa siksa pada ibu yang enggan memberikan hak anaknya itu.Anak kecil yang tidak tahu memprotes langsung memberi kepercayaan pada si ibu tetapi bukan susu segar dari tubuh ibu yang diberikan malah daripada susu tepung dengan pelbagai formula yang diterima.

Anak itu terus meminumnya kerana disangkan itu adalah susu ibunya tapi hari ini anak tersebut sudah tidak berkata-kata lagi kerana ternyata susu tepung itu mengandungi racun yang membunuh manusia.

Oh..ibu..."jangan kau tahan Hak Allah padaku"

Susu ibu penyubur kesih sayang,cinta si anak sepanjang zaman.

Bagi mereka yang tidak banyak susu InsyaAllah minumlah set bersalin HPA ditambahi spirulina dan omega 3.InsyaAllah.

JawiHerbShop

Tiada ulasan: